Гореща линия : +359 889 364 557

6 начина да се върнете готови за работа след ваканция

Не сте сами, ако някога сте чувствали, че имате нужда от почивка от почивката си. Предлагаме 6 стратегии, които да ви помогнат да се измъкнете от ужаса след почивката и да ви върне в обичайната ви форма.

 Най-накрая си вземате почивка от работата и отивате на заслужена ваканция. Дни или седмица релакс, храна и удобно хотелско легло желаете това никога да не свърши. Но връщането на работа е неизбежно. Тази мисъл сама по себе си кара стомаха ви да се обръща. Никой не иска да мисли за имейли, срокове и управление на финанси или срещи след невероятна почивка. Това обаче не може да се избегне, особено ако искате да оцелеете първите дни след почивката, без да имате психическо изгаряне. Ето защо създадох списък със съвети, които ще направят прехода ви назад да работи малко по-плавно.

1. Не се връщайте на работа веднага след края на ваканцията

Всеки има нужда от известно време, за да се адаптира към ежедневието. Ако можете, отделете ден или два, за да се отпуснете и възстановите, преди да се насочите обратно в офиса. Подредете си къщата, багажа, снимките. Почерпете със сладолед или пица в деня, след като се върнете от дълга почивка. Съсредоточете се върху това, като дадете време на ума си да се нагоди. Ако не го направите, ще бъдете стресирани от умората, с която да се справите, когато се върнете на работа.

2. Планирайте връщането си

В деня преди да се върнете на работа или сутринта преди да отидете на  работа, отделете малко време, за да планирате деня си. Направете списък със задачи с всичко, което знаете, че трябва да направите, и дайте приоритет на това, което трябва да се направи.  Започнете със стари задачи, които не сте приключили, преди да отидете на почивка. Ще ви даде усещане за нормалност. Може да се изкушите да скочите направо в нови проекти, но ще се сринете и ще изгорите преди обяд. Фокусирайте се върху това, което знаете как да правите и това, което изисква най-малко време. Започването с малки задачи може да повиши увереността ви. Не забравяйте, че правите една стъпка в даден момент.

3. Носете със себе си нещо от ваканцията

Сувенирите са страхотни лични спомени, които могат да ви напомнят, че е добре да си починете и да се насладите на живота. Да се ​​възстановиш от умора може да бъде толкова просто, колкото и да припомниш. В книгата си „Митовете за щастието“ професорът по психология на UC Riverside Соня Любомирски е открила, че споменът за пътуване ви носи огромно удоволствие. Може да бъде особено полезно, ако можете да включите сетивата като миризма. Аз лично харесвам да използвам дифузори с масла от различни части на света. Това позволява всичките ви положителни чувства към него да се връщат към вас. След това можете да го превърнете в енергия, за да ви прекара през деня.

4. Взаимодействайте с другите, дори и да не искате

Някои колеги може да се обърнат към вас и да ви попитат за вашата ваканция. Добре е да се говори за това. Детайлите за това как не можахте да завършите своята туристическа експедиция, защото разбрахте на половината път, че всъщност не обичате дългите пътувания в гората, ще изпълнят всички с радост и смях. Не е нужно да се сдържате от страх да не изглеждате сякаш се хвалите. Ако се притеснявате, че това ще си помислят хората, започнете да им задавате въпроси относно следващата си ваканция или предишната ваканция, за която си спомнят. Ще се изненадате колко много хората обичат да говорят и за миналите си пътувания. Разговори като тези ви помагат да създадете връзки с вашите колеги, които ще ви помогнат да се върнете към бизнеса.

5. Отидете на работа с нова гледна точка

Трябваше да измисля стратегия как да се обърна към нов клиент относно възможно сътрудничество. Затънал, реших да изчакам да се свържа, докато не свърша моята ваканция. Добре, че го направих. Докато бях на опашка за сандвич, получих просветление какво трябва да представя, което все още щеше да бъде уникално и ангажиращо за тях. Може би сте били разочаровани от задача, преди да отидете на почивка, защото не можете да я накарате да работи. След като сте далеч от офиса за известно време, можете да го погледнете различно и да предложите нова перспектива. Понякога просто се нуждаете от време, за да получите малко старт за работата си.

6. Правете почивки през деня

Преминаването в пълен работен режим без никакви почивки е рецепта за прегаряне. Не позволявайте вината да ви принуждава да вярвате, че трябва да се разработите веднага само, защото сте били далеч. Вашите колеги също отидоха на почивка преди вас. Те не очакват (и не бива) да очакват да се преработите, опитвайки се да наваксате за един ден. Бъдете мили към себе си и не забравяйте, че сте заслужили ваканцията си и времето, необходимо за възстановяване от нея. Направете около пет или десет минути почивка на всеки три часа, за да се декомпресирате и отпуснете. Може да изглежда невъзможно, но вие ще го направите. Съсредоточете се върху задачите малко по малко.

Напиши коментар

Единственото място за среща на всички работодатели и служители в реално време, което дава възможност за бърз контакт с правилните кандидати!

Свържете се с нас

JobMonster
info@jobmonster.bg
+359 889 364 557
https://jobmonster.bg