Как да напишете професионално резюме за автобиография

Ето как да създадете въведение в автобиография, която да е пълна с най-търсените ви умения, способности, постижения и атрибути.

Професионалното обобщение в автобиография спестява много часове на заетите мениджъри по подбор – мислете за това като за визуализация, която им помага да решат дали трябва да продължат да четат. Имайте предвид, че една обява за работа може да привлече стотици автобиографии. Представете си, че трябва да прочетете всички тях, за да изберете най-подходящите кандидати. Мениджърите по подбор не четат изцяло всяка автобиография, която попадне на бюрото им. Просто нямат време.

Вместо да преминават ред по ред във всяка автобиография, мениджърите по подбор често ще търсят резюмето (личното изявление) в автобиографията, за да определят дали отговаряте на конкретните критерии или не.

Какво е резюме в автобиографията? Това е труден въвеждащ параграф, пълен с най-търсените ви умения, способности, постижения и атрибути. Накратко, резюмето на вашата кариера е от ключово значение за това да бъдете забелязани.Направете тези шест стъпки, за да създадете печелившо професионално резюме за автобиография, която може да ви постави в горната част на списъка.

Как да напишете професионално резюме за отлична автобиография

1. Направете проучване на идеалната си работа

Колкото по-точно можете да насочите вашето лично изявление за автобиография към нуждите на работодателя, толкова по-добри ще бъдат резултатите ви. Започнете с търсене на работа за вашата идеална позиция. Сравнете обявите и напишете списък с общи изисквания за работа и предпочитани квалификации.

2. Оценете своите пълномощия

Въз основа на вашето проучване, как се оценявате? Как бихте помогнали на потенциалните работодатели да постигнат целите си? Освен описаните квалификации, предлагате ли някакъв допълнителен бонус? Ако ви липсва в една област, компенсирате ли го с други пълномощия?Ако ви е трудно да оцените уменията си, потърсете помощ. Попитайте вашите колеги, инструктори и супервайзори какво смятат за вашата ключова квалификация. Прегледайте оценките си за представяне. Какво казват другите за качеството на вашата работа? След това напишете списък с най-добрите си продаваеми качества.

3. Предайте стойността, която носите на масата

Следващата стъпка е да вплетете най-добрите си данни в резюмето си. Имайте предвид, че резюмето за автобиографията помага на мениджъра по наемането да определи дали трябва да бъдете интервюирани. Включете в резюме на вашите постижения в кариерата, за да покажете, че вашата отдаденост на резултатите може да се прехвърли на следващия ви работодател. Доброто резюме за автобиография ще обясни как бихте помогнали за решаването на техните проблеми. Запитайте се: „Каква полза ще има работодателят от наемането ми?“Напишете в няколко изречения как всъщност вашият произход и опит са в съответствие с ценностите или максимуми на компанията и какво всъщност би означавало получаването на тази роля по отношение на вашата добавена стойност или създаване на стойност, която бихте предоставили на компанията.

4. Добавете заглавие

Заглавие или заглавие на автобиографията привлича вашите читатели и ги принуждава да продължат да четат. Заглавието трябва да включва вашата цел за работа, както и основната полза от наемането ви.

5. Фокусирайте се върху целта си

Най-ефективните обобщения са насочени към една цел в кариерата. Ако имате повече от една възможна цел, помислете за изготвянето на различни версии. Вашият профил може също да включва секция „Ключови умения“ с водещи символи, която предоставя лесен за четене списък на основните ви възможности.

6. Прочетете, усъвършенствайте и перфектни

Първите впечатления са трайни. Вашето резюме е убедително и без грешки? Вашият тон подходящ ли е за вашата кариера? Избягвайте празни, обобщени твърдения като „отлични комуникационни умения“.

Пример за резюме

Ето пример за ефективно резюме от автобиография:

Изпълнителен директор недвижими имоти

Увеличаване на крайната рентабилност чрез стратегии за недвижими имоти

Професионален профил

Завършен изпълнителен директор с доказана способност да разработва и прилага стратегии за недвижими имоти, които поддържат бизнеса и изпълняват финансови цели. Ръководи ключови инициативи, които намалиха оперативния бюджет с 2 милиона лева и допринесоха за 550% увеличение на запасите. Признат като експерт в прилагането на финансови концепции към решения за управление на активи.Уважаван лидер, способен да изгради високо мотивирани управленски екипи, фокусирани върху постигането на целите за приходи. Бъдете в крак с промените в бранша чрез непрекъснато професионално развитие (спечелен MBA по финанси/недвижими имоти и магистър по обозначение на корпоративни недвижими имоти).Области на експертиза

• Преговори с голям обем и висока стойност в лв

• Стратегическо/тактическо планиране

• Оперативна и капиталова бюджетна администрация за милиони долари

• Аналитични и финансови умения

• Статистическо моделиране и ROI анализи

Напиши коментар

Единственото място за среща на всички работодатели и служители в реално време, което дава възможност за бърз контакт с правилните кандидати!

Свържете се с нас

JobMonster
info@jobmonster.bg
+359 889 364 557
www.jobmonster.bg