Как да започнете да търсите нова работа

Търсене на работа? Ето как да сортирате наличните предложения, за да намерите подходящия за вас.

Вашето резюме е перфектно. Той е оптимизирано за ключови думи, специфични за индустрията, пълни с постижения, подкрепен с данни и проверен двойно от експерт. Вече е подходящо време да започнете да търсите работа. Компаниите наемат целогодишно и никога не се знае кога ще се отвори правилната позиция.

Направете правилно автобиографията си

Вашето автобиография е ключово за намирането на нова работа. Не сте сигурни как се класира резюмето ви? Вземете безплатна оценка на автобиографията си днес от експертите от JobMonster.bg. Ще получите подробна обратна връзка след два работни дни, включително преглед на външния вид и съдържанието на вашата автобиография.

Нека перфектната работа ви намери

Това е безпроблемно: Регистрацията за акаунт в JobMonster.bg е най-бързият начин да превърнете това ваше лъскаво ново резюме в покани за интервюта.Когато се регистрирате в JobMonster.bg като кандидат, ще можете да качите автобиографията си и да я направите достъпна за рекрутъри, които използват нашия сайт, за да намерят кандидати за трудни за запълване позиции. (Вътрешен съвет: Ако зададете автобиографията си на „видима“, работодателите ще могат да виждат всичко, което сте качили, включително информация за контакт; да се свържете чрез центъра за съобщения на сайта); „Private“ ще запази автобиографията ви за себе си за по-нататъшно редактиране или за лесно кандидатстване на работни места.)

Други предимства да имате акаунт: Можете да запазвате търсения на работа и  преглеждате историята на кандидатурите си. Също така ще можете да кандидатствате за работни места, без да се налага да качвате ново резюме всеки път. Освен това, ако щракнете върху аватара на вашия профил, докато сте влезли, след това влезте в „Настройки на акаунта“ и щракнете върху „Настройки за известия“, ще можете да поставите отметки за различни полезни предупреждения по имейл. Те включват JobMonster Updates, които от време на време ще предоставят насочени кариерни съвети, съобщения за услуги и подобрения на сайта; Целеви възможности за кариера, които са подходящи работни места, съобразени с вашата конкретна кариерна ориентация.

Получавайте сигнали веднага след публикуването на мечтаната работа

Веднага след като специалистите по подбор публикуват работни места, те са готови да започнат да преглеждат входящите автобиографии – което означава, че колкото по-скоро кандидатствате, толкова по-големи са шансовете ви. Най-доброто време за кандидатстване за работа е в рамките на първите 48 часа, в които е публикувано. Да бъдеш в тази първа партида кандидати е от решаващо значение, защото не само си първи, но и определяш летвата за бъдещите кандидати. Бъдете първите, които знаят за работни места, като настроите сигнали за работа в JobMonster.bg. Има два различни начина да направите това: Първо, ако сте влезли в акаунта си, извършете търсене на работа и кликнете върху бутона „Изпратете ми работни места“ вдясно от търсенето. Ще бъдат доставени автоматично нови, съвпадащи задачи, когато те бъдат публикувани, а търсенето ще се съхранява в зоната ви за „запазени търсения“ на вашия профил.

Ако предпочитате да не се регистрирате за акаунт, можете да кликнете върху същия бутон на която и да е страница с резултати от търсенето на работа и да въведете имейл адреса на мястото, където искате да получавате сигнали за работа. Толкова е просто.Като имате задания, подбрани според вашите интереси, можете да прекарате по-малко време в ровене през публикуваните работни места в JobMonster.bg и повече време за кандидатстване за работни места, които наистина ви интересуват.

Бъдете в течение на търсенето

Ето какво става с пазара на труда: Той се променя постоянно. Новите работни места се отварят през цялото време, което е чудесно за вас, защото това означава, че шансовете да намерите страхотна работа се увеличават с всяка минута. Ето защо е от решаващо значение да се регистрирате ежедневно – в противен случай рискувате да пропуснете златна възможност.

Виждате ли нещо, което харесвате?

Плъзнете надясно. Това е толкова просто. Използвайте го в автобуса, в чакалнята на зъболекаря, на линия в супермаркета, докато правите сутрешното си кафе – разбирате идеята. Бонус: Тъй като просто ще изглеждате така, сякаш превъртате телефона си, можете дискретно да търсите работа, докато сте на текущата си работа, без никой да подозира! В крайна сметка: Няколко минути търсене на работа тук и там всеки ден са всичко, от което се нуждаете, за да сте в течение на нещата, но тези минути наистина биха могли да направят всичко различно.Направете някакво проучване на потенциалните работодатели

Можете да настроите сигнали за работа не само за длъжности, но и за компании.

Но може би се чудите: „Как да определя кои компании бих искал да работя?“Можете да получите вътрешна информация за работодателите, като разгледате фирмените профили на JobMonster.bg и отзивите на служителите. Отзивите, публикувани от настоящи и бивши служители, могат да ви дадат усещане за култура, заплащане и предимства, които да ви помогнат да определите съвпадение.

Кратко резюме

Имаш ли всичко това? Може да изглежда, че просто сме ви хвърлили много, но същността на посланието е следната: имайте стратегия и излезте там. Нуждаете се от насоки за предприемането на първите няколко стъпки? Присъединете се към JobMonster.bg днес. Като член можете да качите до пет версии на вашето мотивационно писмо и автобиография – всяка съобразена с различни видове работни места, които ви интересуват. Работодателите търсят JobMonster.bg всеки ден, търсейки да запълнят топ работни места с квалифицирани кандидати, точно като вас. Освен това ще получите съвети за кариера и съвети за търсене на работа, които да ви помогнат през всяка фаза.Сега как да впечатлите рекрутъра и да качите този перфектен концерт? Очаквайте продължение…

Напиши коментар

Единственото място за среща на всички работодатели и служители в реално време, което дава възможност за бърз контакт с правилните кандидати!

Свържете се с нас

JobMonster
info@jobmonster.bg
+359 889 364 557
www.jobmonster.bg