Какво биха могли да ви кажат сънищата ви, свързани с работата

Независимо дали сънувате, че сте голи в офиса или крещите на шефа, вашето подсъзнание може да ви казва нещо. Ето как да слушате и да ги тълкувате.

След дълъг работен ден, добрият нощен сън би трябвало да бъде възстановяващ, но как точно можете да се заредите, когато подсъзнанието ви ви връща на работното място? Толкова за това!

Ако някога сте имали сънища (или кошмари) за работата си, не сте сами. Проучване на JobMonster установи, че мнозинството (64%) от респондентите в БГ мечтаят да имат различна работа всяка секунда, всеки ден. Това е в сравнение с малцинството (2%) от хора, които дори не могат да си представят, че работят на различна работа, защото много обичат настоящата си работа.Мечтанието за работа определено е често срещано явление. Причината, е, че мечтаем за нещата, които са в ума ни, или ситуации, които ни притесняват най-много. И тъй като прекарваме около една трета от деня си на работа, има смисъл често да сънуваме работата си.Но какво всъщност означават сънищата на работното място? И можете ли да научите нещо от тях и всъщност да направите подобрения в кариерата си? Разберете какво може да се опитват да ви кажат някои от най-често срещаните сънища, свързани с работата, и как можете да обучите мозъка си да измисля решения на предизвикателствата на работното място и дори да служи като инкубатор на идеи.

Тълкуване на сънища

Ако сте като повечето хора, вероятно сте имали няколко от тези често съобщавани сънища за работа.

Закъсняване за среща

Закъсняването е често срещана тема, особено за хора, които имат работа, в която често са в краен срок. Всъщност те са подобни на училищните мечти, които вероятно сте имали, тези, при които пропускате химия или сядате на изпит, за който не сте се подготвили.Ако сънувате много от тези сънища за пропускане на среща, това може да е сигнал, че сте прекалено натоварени или на работа, или в личния си живот.

Запитайте се: Къде в живота си се чувствам притиснат от време? Има ли нещо, което искам да постигна, за което сънят ми да ми напомня, може би личен краен срок, който съм си поставил?

Показване на работа гол

Не, няма нищо общо с нудистки наклонности. „Голите сънища се появяват, когато изпитваме притеснения или безпокойство, че сме в ситуация, в която всички погледи са насочени към нас. Идеята да се чувствате изложени или загрижени за това как изглеждате пред другите определено може да бъде свързана с работата, особено ако сте на нова работа или сте на интервю.

Запитайте се: В кои области от професионалния си живот се чувствате несигурни или критикувани? Може би се обучавате за нова роля, наближава времето за оценка или трябва да направите презентация. Какъвто и да е случаят, направете каквото можете, за да сте по-добре подготвени, за да можете да облекчите част от безпокойството.

Скучни работни сънища

Съвсем различен тип работна мечта е просто да си на работа и да правиш точно това, което обикновено правиш.Може да сънувате, че се обаждате или работите по брифинг. Това обикновено се предизвиква, когато сте заети от нещо, върху което работите.

Запитайте се: Вземате ли работата си в леглото със себе си? Отделете си поне цял час преди лягане, за да се отпуснете. Това означава да не проверявате имейла си, да приемате обаждания или да четете, свързано с работата. Опитайте се съзнателно да отделите работния живот от почивката и съня.

Секс мечта с колега

Няма причина да се чувствате неудобно, ако сънувате секс за някой, с когото работите. Това е така, защото сънищата са символични, а не буквални. Актът на интимност често е по-скоро за психологически съюз, от който се нуждаете или сте имали с този човек. Възможно е също така да сте привлечени от атрибут или стил, който притежава колегата, който може да ви бъде от полза.

Запитайте се: Свързвали ли сте се по някакъв начин с мечтания си партньор напоследък, като например да работите заедно по проект? Или трябва да се свържете с този човек, за да напреднете в работата си?

Връщане на първата си работа

Сънищата винаги са свързани с това, което се случва в живота ви в момента, но може да има нещо неразрешено от миналото ви, което ви засяга сега. Ако сънувате, че сте отново на първата си работа като сервитьорка и не можете да изпълните поръчка, например, това може да е вашето подсъзнание да сравнява това преживяване с нещо, което се случва в работата ви сега и го усещате по сходен начин.В този смисъл, ако изпитвате чувство на задоволство или щастие, когато мечтаете за стара професия (или дори за напълно нова, която никога не сте имали), това може да означава, че не сте доволни от траекторията, която кариерата ви е поела наскоро.

Запитайте се: Не постигате ли определена цел в настоящата си кариера? Имали ли сте проблеми с обслужването на нуждите на вашите клиенти и шефа си? Липсва ли нещо от работата ви днес, което някога сте имали?

Кошмари на работното място

Ако имате чести кошмари за насилие на работното място или се карате с хора в офиса, това е знак, че емоциите ви по някакъв начин ви завладяват. Това може да е силен знак, че нещо ви е трудно в работата, или връзка с колега, или изтощителен проект. Или може да е нещо по-сериозно.Ако работните ви мечти са наистина неприятни, като например повтарящ се сън, че шефът ви идва след вас, вземете това сериозно. Може да е призив за действие, който ви казва да се справите със ситуация, която тежи върху ума ви.

Запитайте се: Усещате ли емоцията, която сте изпитали в кошмара си, позната на тази, която сте изпитали по време на конфликт в реалния живот? Емоцията в съня е много честна. Това е огромна улика за това с какво се опитва да ви помогне сънят.

Мечтите за работа не винаги са свързани с работата

Струва си да се отбележи, че само защото мечтаете за вашия офис или за някой, с когото работите, това не означава, че работата ви е в опасност или че шефът ви е зъл. Понякога ситуация или разговор в съня са заместител на нещо, което се случва в различна обстановка.По същия начин сънят за баща ви наистина може да е за вашия шеф, ако те са подобни по някакъв начин.

Влезте в хармония с мечтите си

Фразата „Утрото е по-мъдро от вечерта“ всъщност е много интуитивна и обяснява защо често имаме повече яснота относно ситуацията, когато се събудим сутрин. Ето някои упражнения, които да ви помогнат да запомните и разберете сънищата си:

Пишете в дневник преди лягане.

Изчистете психиката си, за да направите път за по-добри мечти. Това е особено полезно, ако сънищата ви са били тъмни и смущаващи доскоро.

Отделете пет минути за размисъл, преди да станете.

Когато се събудите, останете в точното положение, в което сте спили. След като се преобърнете или станете, това е като да се изключите от съня си. След това успокойте ума си и оставете мечтата да се върне при вас. Колкото повече правите това, толкова повече припомняне на съня ще получите. Запишете какво си спомняте и помислете какво може да означава.

Помолете подсъзнанието си за помощ.

Знаете ли, че името на марката Nike дойде на един от служителите на компанията насън? Ако търсите творческо вдъхновение, можете да се обърнете към мечтите си. Проведете разговор с подсъзнанието си преди лягане. Вероятно ще сънувате за това.Това, което е важно да запомните, е, че сънищата не са пророчества. Мечтите не ви казват какво ще се случи в бъдеще, но могат да ви кажат как се чувствате.

Спрете да мечтаете, започнете да правите

Вашите мечти потенциално биха могли да окажат влияние върху бъдещето ви в кариерата, но само ако решите да действате според прозренията, които сте получили от тях.

Ако вашата работа ви държи будни през нощта, тогава вероятно е време да започнете да търсите нова. Но не губете съня си заради това. Започнете, като се уверите, че автобиографията ви е готова за работа.

Нуждаете се от помощ за това? Вземете безплатна оценка на автобиографията днес от експертите в услугата за писане на автобиография на JobMonster. Ще получите подробна обратна връзка след два работни дни, включително преглед на външния вид и съдържанието на вашата автобиография и прогноза за първото впечатление на рекрутъра.

 

Напиши коментар

Единственото място за среща на всички работодатели и служители в реално време, което дава възможност за бърз контакт с правилните кандидати!

Свържете се с нас

JobMonster
info@jobmonster.bg
+359 889 364 557
www.jobmonster.bg