Работа от разстояние с деца вкъщи

Неотдавнашно проучване на JobMonster установи, че 65% от родителите изпитват стрес и безпокойство от връщането на децата си в училище по време на пандемията.

По време на пандемията Covid-19 милиони хора, работещи отдалечено са изправени пред предизвикателството да управляват едновременно грижите за децата и кариерата си. Да се ​​налага да работите вкъщи с деца не е лесен подвиг. Тази борба за балансиране на личния и професионалния живот не е нищо ново, но сега за много родители това е предизвикателство, тъй като домът, офисът, училището и детската градина временно се смесват.

Това са някои най-добри практики, които могат да ви помогнат да жонглирате с всичко, независимо дали децата ви се връщат изцяло в училище, учат дистанционно или комбинация от двете.

Създайте график

Започнете всяка сутрин, като създадете график за по-големи деца, като например изпълнение на задания, обучение и виртуални класове онлайн. Ако децата ви са по-малки, създайте график, изпълнен с дейности като изкуства и занаяти, виртуални класове и пъзели и игри.Опитайте се да имитирате графика, който имат за учебния ден, но разменяйте виртуални класове, учебници и работни листове и други учебни дейности, за да не се налага да си вършите работата и да станете експерт по алгебра.

Организирайте подходящ работен ден

Ако работите вкъщи с деца, които се нуждаят от постоянен надзор, и партньор, който също работи от вкъщи, редувайте се, за да можете да получите по няколко блока непрекъснато работно време. Единият от вас може да работи в една стая с децата или да прави заниманията с тях, докато другият работи другаде.Ако сте самостоятелен родител през работния ден, говорете с мениджъра си и вижте дали можете да работите в различни часове, които са по-удобни за вас. Бихте могли да се събудите рано и да работите, преди децата ви да се събудят, да работите по време на сън и да влезете отново, след като децата ви заспят.

Създайте си работна зона

Ако е възможно, направете една от стаите на дома си временен офис. Поставете знак на вратата, така че членовете на семействотота да знаят, че сте на среща или на повикване. Използвайте слушалки за разговори и заглушавайте себе си, когато не говорите, за да е по-малко шумно.

Бъдете отворени с колегите си

Вероятно вашите колеги се грижат и за други близки в живота си, независимо дали става въпрос за застаряващи родители, собствени деца или болен член на семейството. Обикновено може да се отнасяте по-лично към споделянето на подробности от семейния си живот, но това не е нормално време.Уведомете колегите си, че има шанс вашето дете да прекъсне видеоразговора ви, че трябва да заведете член на семейството в болницата или че не можете да определите конкретно време за среща. Бъдете честни относно сроковете и резултатите и общувайте, ако смятате, че имате нужда от удължаване на срока или не можете да завършите нещо. Друг член на екипа може да помогне.

Правете почивки

Това може да е емоционално трудно време за вас и вашите деца. Знайте, че е добре, ако училищният график се разтегне, екранното време се увеличи за цялото семейство или не сте толкова продуктивни и съсредоточени, както обикновено. Хората споделят графиците си за домашно училище, децата им учат на видео уроци с баби и дядовци и учители и всички заедно приготвят гурме ястия всяка вечер. Опитайте се да не се сравнявате и се съсредоточете върху това, което е най-добро за вас и вашето семейство – дори това да означава почивка след конферентна връзка или включване на макс, когато наистина трябва да завършите маркетинговия си отчет до крайния срок.

Искате ли да научите повече начини да се справите, докато работите от вкъщи с деца? Присъединете се към JobMonster.bg за да получите съвети за кариера, търсене на работа и практически планове при пандемия, които ще ви дадат конкурентно предимство.

 

Напиши коментар

Единственото място за среща на всички работодатели и служители в реално време, което дава възможност за бърз контакт с правилните кандидати!

Свържете се с нас

JobMonster
info@jobmonster.bg
+359 889 364 557
www.jobmonster.bg